בחירת משטח עבודה למטבח


14Sep

בחירת משטח העבודה דורשת התאמה והתייחסות בעלת תשומת לב רב. חשוב להתחשב בסגנון העיצוב הייחודי בו מעוצב המטבח.

קיים מבחר גדול של חומרים, שיש ואבן קיסר, בוצ’ר, קוריאן, גרניט, נירוסטה ועוד רבים אחרים.

השכיחים ביותר במטבחים הישראלים הם אבן קיסר בתור שיש למטבח ולאי שימוש בבוצ’ר או משטח עץ גושני.

לכל סוג של שיש למטבח יש את היתרונות שלו ואת החסרונות שלו.

משטח שיש – אבן טבעית.

משטחי האבן טבעית מקורן במחצבות הפרוסות מכל העולם ומעובדות בתהליך מיוחד לעיבוד שיש.

חסרונה העיקרי של האבן הטבעית (חוץ מהגרניט) כמשטח הוא רמת הספיגות שלה.

באבן יש נקבוביות הסופגות נוזלים שונים ועלולות לגרום לכתמים או לשינויי גוון במשטח.

חיסרון נוסף הוא עמידות נמוכה בפני שברים והתנגדות נמוכה לשריטות (רגישות לשריטות). נפילת סיר כבד על פני המשטח עלולה לגרום לשבר או סדק. על משטחי האבן הטבעית אין לחתוך או לעבוד עם סכין, אלא יש להשתמש במשטח עבודה קטן.

משטח עבודה למטבח – גרניט

אחת האבנים המתאימות ביותר ליצירת משטחים למטבח היא גרניט

ההרכב המיוחד שבה אשר המכיל ברזל בכמות גבוהה, תכונה שהופכת אותה לעמידה בפני שברים ולבעלת רמת התנגדות גבוהה לשריטה ורמת ספיגות נמוכה, ומכאן גם לקלה לניקוי ולשימושית במטבח (היא אינה נפגעת בקלות).

 

שיש סינתטי כדוגמאת אבן קיסר

ההיתרון הגדול בשיש אבן קיסר הוא האחידות של הצבע והמבחר העצום של הצבעים הגוונים והטקסטורות המוצעות.

מעט קשה לנקות ממנו תבלינים ונדרש להשתמש בחומרי ניקוי עדינים בכדי לנקות את הכתמים.

אסור לנקות אותו עם אקונומיקה כי הכלור מוריד ממנו את הברק.

לא עמיד לחום והוא מתעוות ונסדק בקלות רבה, וכשהסדק מתחיל להיפער הוא מתפשט מהר.

הפונקציונאליות של השיש היא רבה ועמידה לאורך שנים, אך יש לקחת בחשבון כי שיש אבן קיסר לא עמיד בפני טמפרטורה גבוהה ולא מומלץ להשתמש בחפצים חדים ישירות על המשטח.

משטח עבודה מנירוסטה

נירוסטה היא המילה הנרדפת והמיסחרית המאחה את המושגים “פלדת אל-חלד” או “פלדה בלתי מחלידה” בגרמנית.

מאוד הגייני,פרקטי, יעיל מאוד,  עמיד לכתמים, עמיד לחום ונוח מאוד לרדד עליו בצק.

מבחינה היגיינית – לא נאגרים עליו חיידקים והוא לא סופג כתמים, הניקוי שלו הוא קל מאוד ולא צורך חומרי ניקיון מיוחדים, הנחת סירים רותחים עליו היא אינה בעיה.

שפים אוהבים את משטחי הנירוסטה, אך מצד שני אי אפשר לחתוך עליו והוא נשרט די בקלות.

חשוב לדעת שאם אתם מאלו שרגישים למראה טביעות אצבעות, טיפות מים ושאריות קלות של שמן במטבח – זה לא בשבילו הוא אמנם קל לניקיון אך כל נגיעה בו משאירה סימן ..

משטחי הקוריאן 

ניתן להגיד שהקוריאן הוא המשטח האולטימטיבי בכל הנוגע להיגיינה:

בקטריות ופטריות אינן מתפתחות עליו, הוא עמיד בפני נוזלים ובפני קרניים אולטרה סגוליות, משטחיו אינם דוהים או משנים את צבעם.

משטחי דקטון למטבח

בשנה האחרונה החלה החברה הספרדית שאחראית על משטחי סיליסטון, לשווק משטח סינטטי חדש למטבח- DEKTON. משטחי דקטון מתחילים לתפוס תאוצה בעיצוב מטבחים בארץ, ובין יתרונותיו אפשר למנות אנטי בקטריאליות, עמידות מוחלטת לחום ולכתמים, גמישות וחוזק, ובשנים הקרובות כנראה שנתחיל לראות יותר מטבחים עם משטחי דקטון.

* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.